Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imagine
  • Galerie

Frittaten souppe sau supă cu clătite

Frittaten souppe sau supă cu clătite am făcut pentru prima dată în urma cu ceva timp. Atunci, aveam în desfășurare pe grupul meu, un concurs culinar. Tema acelui concurs era legată de mâncarea specifică altor țări . Așadar,  tot căutând,  am dat de aceasta supa, specifică din Austria care mi-a plăcut foarte mult. De atunci, o tot pregătesc. Este de fapt o supă clară cu fâși de clatite pufoase. Delicios!

Eu am facut-o cu supă de pui dar la fel de bine merge si cu vită.  Este minunată! Astfel mai diversificăm meniul, în locul superi clasice cu taiței.  Sigur o sa va placă.

Aici găsiți cele mai frumoase boluri pentru supă, la super preț

Pentru supa se pui eu am folosit spinări de pui galben ( hrănit cu porumb). Din ceea ce avem pe piață, mi se pare cel mai gustos si bun pentru supă.

Veti vedea că am pus legume diverse, inclusiv 2 cartofi. De ce? Pentru ca întotdeauna,  din legumele și carnea ce au fiert în supă, eu fac o salatăcu maioneză.  Așadar, puteti pune sau nu cartofi.

Clatitele eu le fac simple dar puteti adauga in aluat verdeață,  condimente, parmezan,  etc.

Dacă nu vă încântă ideea de supă, vă las aici o rețetă de ciorbă de perișoare:

Ciorbă de perișoare – o ciorbă cu care nu dăm greș niciodată.

 


Ingrediente

  • Pentru supă
  • carne de pui galben (2 spinări de pui)
  • legume (ceapă, morcov, țelină, păstârnac, cartofi)
  • pătrunjel verde/ uscat
  • sare
  • Pentru clătite
  • 2 ouă
  • sare
  • 60g făină
  • 100ml apă
  • puțin ulei

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început am spălat carnea de pui și am pus-o la fiert în apă rece (cam 2 litri). Când a început să fiarbă și să se formeze spumă, am indepărtat toată acea spumă cu o spumieră.

  • Pasul 2

    Atunci când apa in care fierbe carnea de pui nu mai face spumă (și am îndepărtat cat am putut), adăugăm legumele curățate , spălate ți tăiate în bucăți mari. Pentru această supă eu am pus doi morcovi, o ceapă, un păstârnac, o țelină mică și doi cartofi. Poate vă întrebați de ce am pus cartofi? Pentru că legumele și carnea ce fierb în supă le voi transforma într-o salată delicioasă.

  • Pasul 3

    După ce atât carnea de pui cât și legumele au fiert bine, le scoatem pe toate într-un bol iar supa rămasă o strecurăm, pentru a obține o supă clară.

  • Pasul 4

    În supa strecurată punem pătrunjel verde tocat mărunt sau pătrunjel uscat (eu am ales această variantă), potrivim de sare și lăsăm să mai fiarbă 1-2 minute.

  • Pasul 5

    Ne apucăm să facem clătitele. Din această cantitate se obțin 4 clătite, dacă doriți mai multe, dublați cantitatea. Punem ouăle cu puțină sare într-un castron și le amestecăm bine cu un tel.

  • Pasul 6

    Adăugăm toată făina și amestecăm bine cu telul până obținem o pastă omogenă.

  • Pasul 7

    Punem treptat apa și amestecăm. La final adăugăm și puțin ulei (cam o lingură).

  • Pasul 8

    Din compoziția astfel obținută, în tigaia pentru clătite încinsă, coacem clătitele pe rând.

    Știm cât este de importantă tigaia pentru a obține clătite frumoase. Aici găsiți o astfel de tigaie, foarte bună și la super preț

  • Pasul 9

    După ce sunt gata toate, le rulăm câte una și le tăiem astfel încât să obținem fâșii frumoase.

  • Pasul 10

    Așezăm frumos clătitele tăiate în farfuriile sau bolurile în care vom servi supa.

    Aici găsiți multe boluri frumoase pentru servirea supei

  • Pasul 11

    Adăugăm supă fierbinte peste clătite și putem să ne bucurăm de o supă deosebită și delicioasă.

  • Pasul 12

    Și pentru că nu îmi place să risipesc ingrediente, vă arăt ce fac eu de regulă, din legumele și carnea fierte în supă. După ce s-au răcit, le-am tocat mărunt, am tăiat și 2 castraveți murați și niște gogoșar la oțet. Am presărat sare și piper.

  • Pasul 13

    Am amestecat ușor legumele și carnea tocate, am pus o lingură bună cu maioneză și am amestecat din nou.

  • Pasul 14

    În final a rezultat o salată delicioasă de legume cu pui și maioneză.


Tag-uri reteta: bun pentru cei mici, clatite, Delicios, frittatensouppe, legume, pui, Supă, supa clara
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 5-6
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: mai 7, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version