Pasi
- Pasul 1
Pentru început am spălat carnea de pui și am pus-o la fiert în apă rece (cam 2 litri). Când a început să fiarbă și să se formeze spumă, am indepărtat toată acea spumă cu o spumieră.
- Pasul 2
Atunci când apa in care fierbe carnea de pui nu mai face spumă (și am îndepărtat cat am putut), adăugăm legumele curățate , spălate ți tăiate în bucăți mari. Pentru această supă eu am pus doi morcovi, o ceapă, un păstârnac, o țelină mică și doi cartofi. Poate vă întrebați de ce am pus cartofi? Pentru că legumele și carnea ce fierb în supă le voi transforma într-o salată delicioasă.
- Pasul 3
După ce atât carnea de pui cât și legumele au fiert bine, le scoatem pe toate într-un bol iar supa rămasă o strecurăm, pentru a obține o supă clară.
- Pasul 4
În supa strecurată punem pătrunjel verde tocat mărunt sau pătrunjel uscat (eu am ales această variantă), potrivim de sare și lăsăm să mai fiarbă 1-2 minute.
- Pasul 5
Ne apucăm să facem clătitele. Din această cantitate se obțin 4 clătite, dacă doriți mai multe, dublați cantitatea. Punem ouăle cu puțină sare într-un castron și le amestecăm bine cu un tel.
- Pasul 6
Adăugăm toată făina și amestecăm bine cu telul până obținem o pastă omogenă.
- Pasul 7
Punem treptat apa și amestecăm. La final adăugăm și puțin ulei (cam o lingură).
- Pasul 8
Din compoziția astfel obținută, în tigaia pentru clătite încinsă, coacem clătitele pe rând.
Știm cât este de importantă tigaia pentru a obține clătite frumoase. Aici găsiți o astfel de tigaie, foarte bună și la super preț
- Pasul 9
După ce sunt gata toate, le rulăm câte una și le tăiem astfel încât să obținem fâșii frumoase.
- Pasul 10
Așezăm frumos clătitele tăiate în farfuriile sau bolurile în care vom servi supa.
Aici găsiți multe boluri frumoase pentru servirea supei
- Pasul 11
Adăugăm supă fierbinte peste clătite și putem să ne bucurăm de o supă deosebită și delicioasă.
- Pasul 12
Și pentru că nu îmi place să risipesc ingrediente, vă arăt ce fac eu de regulă, din legumele și carnea fierte în supă. După ce s-au răcit, le-am tocat mărunt, am tăiat și 2 castraveți murați și niște gogoșar la oțet. Am presărat sare și piper.
- Pasul 13
Am amestecat ușor legumele și carnea tocate, am pus o lingură bună cu maioneză și am amestecat din nou.
- Pasul 14
În final a rezultat o salată delicioasă de legume cu pui și maioneză.