Pasi
- Pasul 1
Pentru început trebuie sa coacem ardeii. Putem folosi ardei gras, kapia sau gogoșar, depinde ce aveți acasă. Eu i-am așezat pe hârtie de copt intr-o tava și i-am pus în cuptorul încins.
- Pasul 2
Când au fost gata, bine copti dar nu arși, i-am pus într-un bol și am presărat sare peste ei.
- Pasul 3
Ca să se curețe ușor ardeii, acopăr bolul cu o folie de aluminiu și las asa minim 15-20 minute. Apoi totul devine o joaca de copil.
- Pasul 4
Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem, apoi o punem la călit într-o cratiță cu uleiul încins.
- Pasul 5
Tăiem pieptul de pui în bucăți de mărime potrivită și le adăugăm peste ceapă.
- Pasul 6
Presăram condimentele pentru pui, sare și piper și amestecăm astfel încât carnea să își schimbe culoarea pe toate părțile. Este important să se „călească ” puțin și condimentele pentru a-si elibera toate aromele.
- Pasul 7
După circa 5 minute în care puiul și condimentele au fost găsite, adăugăm o cană de apă, punem capacul cratiței și lăsăm sa fiarbă la foc potrivit.
- Pasul 8
Între timp spalam roșiile, le taiem cuburi sau jumătăți dacă folosiți ca și mine, roșii cherry. Curățăm usturoiul .
- Pasul 9
După ce apa a scăzut, verificăm dacă pieptul de pui este gătit bine. Dacă nu, mai adaugam apă și mai lăsam la fiert, daca este bine făcut, punem roșiile și usturoiul și mai le lăsăm sa fiarbă împreună pentru circa 5 minute.
- Pasul 10
Apoi adaugam ardeiul copt, curățat și rupt în fâși. Mai lăsăm încă 5-6 minute sa fiarba împreună, sa se combine aromele.
- Pasul 11
La final gustăm și mai adăugăm sare sau piper daca este nevoie, presăram pătrunjel verde tocat și mâncarea este gata.
- Pasul 12
O servim caldă. Puteți face și o mămăliguță alături, pentru un prânz complet.