Ziua de Crăciun- gânduri bune

Este ziua de Crăciun,  ziua Nașterii Domnului.  Ce reprezintă această sărbătoare pentru noi? Aici lucrurile sunt privite în mod diferit. Pentru unii Crăciunul este motiv de petrecere, pentru alții doar o perioadă de vacanță,  etc

Crăciunul ne aduce în case bucuria Nașterii Domnului.  Deci este bucurie, indiferent de cum si din ce obținem fiecare bucuria. Important este sa fie o sărbătoare cu liniște în suflet,  cu fericire si multe zâmbete.  Crăciunul nu este despre gătit 10 feluri de mâncare si 10 feluri de prăjituri, dar nu este nici ceva rau dacă vrem să pregătim bucate alese pentru familie, rude, prieteni. Faceți ceea ce va place si câtva place, lăsați lumea sa vorbeasca.  Important este ca voi să fiți bine.  

Deși,  în ultima vreme tot vad mesaje de tot felul care spun ca sărbătoarea Crăciunului nu este despre Mos Crăciun, eu spun ca si el are rolul lui în viețile noastre. Sa nu le rapid copiilor ( mai ales) bucuria pe care o au când împodobeau bradul, când se întâlnesc cu Moș Crăciun,  când așteaptă daruri. Sunt momente unice si pline de emoție.  Pentru mine, bucuria copilului meu imi umple sufletul. Pentru asta traiesc! 

Crăciunul este despre familie,  prieteni adevărați și oameni buni. Este despre colinde si colindători,  este despre tradiții și obiceiuri specifice fiecărei zone a țării. Este despre mirosul de cozonac fierbinte scos din cuptor , despre mirosul de portocale si scorțișoara. 

Sa încercăm să devenim mai buni, nu doar de Crăciun! Sa ne bucuram de bucuria celor apropiați nouă,  sa zâmbim și sa avem liniște în suflete. Să facem din fiecare zi o sărbătoare,  să ne bucurăm de ceea ce avem si sa zâmbim oameni buni! Va doresc un Crăciun plin de bucurie!

Lasa un comentariu

author
By Crina Matei
Distribuire

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.