Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim aluatul, deoarece acesta o sa stea o vreme la frigider, timp în care putem sa pregătim umplutura. Într-un bol punem făina, putina sare și praful de copt și le amestecăm ușor.
- Pasul 2
Punem untul rece, tăiat cuburi si cu degetele încorporăm untul în făină, obținând o textură aproape nisipoasă.
- Pasul 3
Adăugăm oul și începem să frământăm bine.
- Pasul 4
La final adăugăm putin lapte pentru a obține un aluat ce nu se lipește de marginile vasului în care frământăm.
- Pasul 5
Acoperim vasul cu aluatul rezultat cu o folie alimentară și il lăsăm la rece în frigider pentru circa 30 minute.
- Pasul 6
Intre timp, ne ocupăm de pregătirea umpluturii. Curățăm de coajă și de miezul cu seminte dovleacul ( eu am avut unul mic dar a fost suficient), il tăiem în bucăți.
- Pasul 7
Pe o răzătoare mare, râdem tot dovleacul curățat anterior.
- Pasul 8
Il punem într-un vas pe foc, împreună cu zahărul și apa pentru circa 5-7 minute.
- Pasul 9
La final, adăugăm condimentele ( eu am pus scorțișoara si ghimbir, dar puteti pune și putin anason, cardamon, etc, daca va place), amestecăm bine si oprim focul.
- Pasul 10
După ce aluatul a stat suficient timp la frigider, il scoatem pe o suprafață presărată cu făină și il intindem într-o foaie groasă de 4-5mm.
- Pasul 11
Transferam cu grijă aluatul intr-o tavă pentru tarte, unsă cu ulei.
- Pasul 12
Așezăm frumos aluatul în formă, ii tăiem marginile ce depășesc forma.
- Pasul 13
Punem umplutura de dovleac plăcintar în formă, peste aluat și o nivelam ușor.
- Pasul 14
Din marginile aluatului rămas, cu ajutorul unui decupator am facut floricele.
- Pasul 15
Am așezat cu grijă florile peste aluat ( eu am facut un copac dar puteti sa le puneți cum doriti).
- Pasul 16
Cu o pensulă subțire am uns fiecare bucățică de aluat vizibilă ( flori, copac, margini).
- Pasul 17
Trebuie puțină răbdare, dar se vor rumeni tare frumos la cuptor.
- Pasul 18
Ici colo am pus și câteva semințe de dovleac fără coaja. Astfel pregătită, tarta este introdusă în cuptorul preincalzit la 175°C pentru circa 40 minute.
După coacere, se lasă la răcit, apoi se scoate din tavă și se feliază.
- Pasul 19
Vădoresc poftă bună!