Ruladă de biscuiți – Crinulina

Ruladă de biscuiți am facut astăzi. Cum am ajuns la ea? Pur si simplu voiam să fac ceva dulce, rapid și m-am uitat ce am prin casă. Nu voiam să fie ceva la cuptor. Nu voiam nici un simplu salam de biscuiți. Am gândit-o puțin și acesta este rezultatul. O ruladă delicioasă, usor de facut.
Rețeta e gândită ” Pe loc “, fără teste în prealabil. Dar pentru ca a iesit foarte bine, e păcat sa nu împărtășesc cu voi această rețetă.
Eu am folosit biscuiți simpli, îi am mereu în casă pentru astfel de deserturi rapide. Nu raman tari pentru ca sunt puși în lichidul fierbinte. Astfel, compoziția se leagă frumos și se obtin felii frumoase, fără să se fărâme.
Cacao, ca de obicei, a fost varianta de cacao neagra, luată din magazinele Lidl. Mie imi place tare mult gustul intens de cacao.

Am pus alune de pădure crude, nesărate dar puteti pune și altfel de fructe uscate: nuci, migdale, etc. Untul a fost de 82%, nu stiu cum iese cu margarină ( precizez asta pentru că mereu sunt întrebată de inlocuire).
Aici puteți găsi multe fructe uscate la prețuri foarte bune
Este important ca acesta ruladă sa stea minim trei ore la frigider după ce este făcută.
Crema de lapte praf este de fapt un fel de ciocolată de casă, albă. Așadar, combinația dintre salamul de biscuiți, ciocolată de casă alba si fructe uscate, a iesit foarte bine.
Din aceste cantități eu am facut o ruladă mare, dar puteti face două mai mici, daca vreti feliile micuțe, usor de pus pe un platou.
Numele este dat de mine, deoarece e o rețetă făcută instant, fără inspirație. Așa a apărut Rulada Crinulina.
Dacă v-am arătat această rețetă de ruladă dulce, poate vreți să încercați și o ruladă sărata, în foaie de napolitană
Pasi
- Pasul 1

Prima dată pregătim stratul de biscuiți. Am folosit biscuiți simpli pe care îi am am reusit in casă pentru astfel de deserturi.
- Pasul 2

Biscuiții au fost împărțiți în două părți, o parte au fost mărunțiti in robot iar o parte tăiați cu cuțitul în bucăți ( pentru a avea o textura diferită).
- Pasul 3

Într-o oală am pus laptele, zahărul și untul pe foc mediu.
- Pasul 4

Cacaoa am amestecat-o separat cu putin lichid ( apa, lapte), până nu mai are cocoloașe. Nu puneti mult lichid, doar cat sa obțineți o cremă. Puneti apoi cacaoa în vasul cu lapte, zahar si unt.
- Pasul 5

După ce untul s-a topit și amestecul ă inceput sa fiarbă, oprim focul și punem biscuiții. Amestecăm bine cu o lingură de lemn. Adăugăm esența de rom, după gust.
- Pasul 6

Lăsăm crema de biscuiți si ne apucăm de cea de lapte praf. Punem apa, untul si zahărul la fiert, intr-un vas.
- Pasul 7

Cand untul este topit, adăugăm laptele praf si amestecăm bine timp de 1 minut, fără să oprim focul, până ce tot laptele praf este integrat în lichid.
- Pasul 8

Pe o folie alimentară punem inițial crema de biscuiți.
- Pasul 9

Cu degetele umezite în apa rece, intindem compoziția si punem alunele de pădure.
Aici găsiți fructe uscate, de calitate, la preț foarte bun
- Pasul 10

Deasupra, punem crema de lapte praf și o intindem ca si pe cea de biscuiți. Nu trebuie întinsă uniform, pentru un aspect frumos in sectiune. Peste această punem un strat de stafide ( sau merisoare).
- Pasul 11

Rulăm cu grija, ridicând usor folia alimentară.
- Pasul 12

Capetele foliei alimentare se baga cu grija dedesubt. Astfel obținută, rulada este pusă la frigider, pentru minim 3 ore.
- Pasul 13

După ce a stat bine la rece, se feliază si se poate servi.
Dacă v-a plăcut reteta mea, va rog like&share!