Pasi
- Pasul 1
Acest preparat este ușor de pregătit și se poate realiza în același timp puiul și orezul. Eu am să le prezint pe rând ca să le înțelegeți pașii mai bine. Așadar, într-o tigaie, punem uleiul și adăugăm ceapa tăiată mărunt.
Imaginea 1
- Pasul 2
Călim puțin ceapa, apoi adăugăm bucățile de carne de pui și le rumenim puțin. Peste carnea de pui presărăm mix de condimente pentru carnea de pui și sare. Dacă nu avem în casă un astfel de mix de legume putem pune sare, piper, boia de ardei.
Imaginea 2
- Pasul 3
Adăugăm jumătate de cană de apă și lăsăm să fiarbă acoperind tigaia cu un capac. Când carnea de pui este aproape gata, adăugăm usturoiul verde, tăiat mărunt.
Imaginea 3
- Pasul 4
La final adăugăm smântâna lichidă, aproximativ 150ml (păstrăm o parte din smântână pentru a dizolva în ea amidonul).
Imaginea 4
- Pasul 5
Într-un bol mic punem amidonul (sau făină în cazul în care nu aveți în casă amidon de porumb) , adăugăm restul de smântână lichidă amestecând continuu cu o furculiță, pentru a nu se forma cocoloașe. Acest amidon este adăugat în tigaie peste carnea de pui.
Imaginea 5
- Pasul 6
După ce am pus amidonul, potrivi de sare, lăsăm să mai fiarbă 1-2 minute și oprim focul.
Imaginea 6
- Pasul 7
Acum să vă spun cum am pregătit orezul. Într-o oala mică am pus puțin ulei la încins , o ceapă mică tocată li un morcov ras pe răzătoarea mică (pentru a obține o culoare frumoasă).
Imaginea 7
- Pasul 8
Le-am călit împreună pentru câteva minute, apoi am adăugat țelina rasă pe răzătoarea mare.
Imaginea 8.
- Pasul 9
Adăugăm orezul
Imaginea 9
și supa de pui, punem capacul și lăsăm să fiarbă pentru circa 20 minute (în funcție de tipul de orez și de timpii de fierbere indicați pe pachet). La final potrivim de sare și adăugăm verdeață dacă dorim.Imaginea 10
- Pasul 10
Servim puiul cu sos de smântână alături de orezul cu legume și o salată proaspătă sau niște murături! Poftă bună!
Imaginea 11