Pasi
- Pasul 1
Pentru Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni punem într-un bol făina, praful de copt și sarea și amestecăm bine. Adăugăm untul la temperatura camerei si il încorporam cu mâna în faină.
Imaginea 12
- Pasul 2
Adăugăm o parte din iaurt si frământăm. Punem treptat iaurt pana obținem un aluat mai dens dar nu foarte tare ( cantitatea de iaurt poate varia putin in functie de faina folosită).
Imaginea 11
- Pasul 3
Lăsăm aluatul obținut la rece pentru 30 de minute.
Imaginea 10
- Pasul 4
Cat timp aluatul obținut sta la rece, facem crema de vanilie. Amestecăm bine galbenusurile cu zahărul, apoi adăugăm amidonul.
Imaginea 9
- Pasul 5
Punem laptele putin cate putin si amestecăm cu un tel astfel încât să nu se facă cocoloașe.
Imaginea 8
- Pasul 6
Scoatem semințele dintr-o păstaie de vanilie si le punem în amestec. Adăugăm și pastaia.
Imaginea 7
- Pasul 7
Punem amestecul la foc intr-un caz si amestecăm continuu ca sa nu se lipească. Lăsăm sa fiarbă până se obtine consistența unei budinci . Scoatem pastaia de vanilie, punem o folie alimentara deasupra ( această trebuie sa fie in contact cu crema pentru a nu face o pojghită tare) si lăsăm să se răcească.
Imaginea 6
- Pasul 8
Pe un blat presărat cu făină întindem aluatul si il punem într-o formă rotundă pentru tarta. Intepam cu furculița aluatul întins pentru a nu se denivela în timpul coptului. Il facem la 180grade pana se rumeneste frumos.
Imaginea 1
- Pasul 9
În crema de vanilie ajunsă la temperatura camerei încorporam untul si apoi o transferam pe aluatul de tartă copt si racit . Spălăm capsunile, le tăiem si le așezăm peste crema.
Imaginea 5
- Pasul 10
După ce am terminat de așezat toate capsunile, preparam jeleul conform instrucțiunilor de pe plic si il adăugăm peste fructe.
Imaginea 3
- Pasul 11
Lăsăm tarta la rece pentru macar 4 ore ( eu o las de seara pana a doua zi), apoi poate fi servită.
Imaginea 2