Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni.

Gustul de vanilie si savoarea capsunilor proaspete fac ca aceasta tartă sa fie desertul ideal pentru o masa in familie.

Folosirea unei forme intodeauna va fi un plus pentru deserturi.

Intr-o zi in care copilul meu mi-a spus ca vrea “ceva dulce”, așa că am zis ca incerc aceasta tartă cu cremă de vanilie și căpșuni. Nu aveam mult timp la dispoziție, așa că am făcut un desert nu foarte pretențios, dar foarte gustos. Reteta nu este una foarte complicată. Ingredientele sunt ușor de procurat iar gustul este cel care primează atunci când mâncați acest desert. În locul căpșunilor putem folosi alte fructe, important este ca acestea să fie dulci și parfumate.

De regulă, atunci cănd pregătesc astfel de tarte, le fac cu o zi înainte și le las peste noapte la frigider. Astfel, aluatul fraged preia din savoarea cremei și tot desertul nostru devine fabulos. Puteți utiliza acest aluat și la alte tarte dulci. Iar crema de vanilie este atât de bună și pentru alte deserturi ( eclere, profiterol sau diverse prăjituri). Totul ține de imaginație și gust în schimbarea ingredientelor. Puteți să vă personalizați o rețetă după  propriile gusturi și dorințe. Eu, personal, de foarte multe ori fac asta și astfel iau nastere rețete noi, noi combinații de gusturi și arome.

Cu un astfel de desert sigur vă veți face apropiații să vă felicite și să își doreasca să vina mai des în vizită. Iar cînd este sezonul căpșunilor, este și păcat sa nu profităm de aroma și dulceața acestor fructe minunate! Vă recomand să încercați aceasta rețetă! Lângă o porție generoasă de tartă cu cremă de vanilie și căpșuni merge foarte bine un pahar cu limonadă rece cu mentă sau de ce nu, chiar cu piure de căpșuni proaspete. Vă doresc Poftă Bună!

Aici găsiți multe forme de tarte, foarte utile în bucătărie


Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 200g făină albă
  • 75g unt
  • 100ml iaurt
  • 5g praf de copt
  • Un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 50g amidon
  • 100g zahar
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100g unt 82%
  • Pentru decor
  • Capsuni
  • 1 plic tort gelee
  • 2 linguri zahar

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni punem într-un bol făina, praful de copt și sarea și amestecăm bine. Adăugăm untul la temperatura camerei si il încorporam cu mâna în faină.Imaginea 12

  • Pasul 2

    Adăugăm o parte din iaurt si frământăm.  Punem treptat iaurt pana obținem un aluat mai dens dar nu foarte tare ( cantitatea de iaurt poate varia putin in functie de faina folosită).Imaginea 11

  • Pasul 3

    Lăsăm aluatul obținut la rece pentru 30 de minute.Imaginea 10

  • Pasul 4

    Cat timp aluatul obținut sta la rece, facem crema de vanilie. Amestecăm bine galbenusurile cu zahărul, apoi adăugăm amidonul.Imaginea 9

  • Pasul 5

    Punem laptele putin cate putin si amestecăm cu un tel astfel încât să nu se facă cocoloașe.Imaginea 8

  • Pasul 6

    Scoatem semințele dintr-o păstaie de vanilie si le punem în amestec. Adăugăm și pastaia.Imaginea 7

  • Pasul 7

    Punem amestecul la foc intr-un caz si amestecăm continuu ca sa nu se lipească.  Lăsăm sa fiarbă până se obtine consistența unei budinci . Scoatem pastaia de vanilie, punem o folie alimentara deasupra ( această trebuie sa fie in contact cu crema pentru a nu face o pojghită tare) si lăsăm să se răcească.Imaginea 6

  • Pasul 8

    Pe un blat presărat cu făină întindem aluatul si il punem într-o formă rotundă pentru tarta.  Intepam cu furculița aluatul întins pentru a nu se denivela în timpul coptului.  Il facem la 180grade pana se rumeneste frumos.Imaginea 1

  • Pasul 9

    În crema de vanilie ajunsă la temperatura camerei încorporam untul si apoi o transferam pe aluatul de tartă copt si racit . Spălăm capsunile, le tăiem si le așezăm peste crema.Imaginea 5

  • Pasul 10

    După ce am terminat de așezat toate capsunile, preparam jeleul conform instrucțiunilor de pe plic si il adăugăm peste fructe.Imaginea 3

  • Pasul 11

    Lăsăm tarta la rece  pentru macar 4 ore ( eu o las de seara pana a doua zi), apoi poate fi servită.Imaginea 2

    Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni

    Tartă cu cremă de vanilie și căpșuni


Tag-uri reteta: căpșuni, cremă, desert, dulciuri, tarta, vanilie
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de pregatire: 1h
  • Timp de gatit: 40min
  • Timpul pregatit: 3h
  • Portii: 10
  • Categorie: Dulciuri de casa
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: martie 30, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Chec marmorat
  • Papanași cu dulceață și smântână
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version