Pasi
- Pasul 1
Pentru a pregăti aceste sărățele speciale cu măsline, procedăm astfel: într-un bol micuț amestecăm bine drojdia cu zahărul, 2 lingurițe de făină și 2-3 linguri de apă caldă și lăsăm amestecul să dospească pentru 10-15 minute.
Imaginea 1
- Pasul 2
Într-un vas cernem făina, punem ouăle, sarea, măslinele tăiate mărunt, salam picant tăiat mărunt.
Imaginea 2
- Pasul 3
Amestecăm ușor cu mâna.
Imaginea 3
- Pasul 4
Punem maiaua care între timp a dospit.
Imaginea 4
- Pasul 5
Punem cașcavalul și telemeaua rasă.
Imaginea 5
- Pasul 6
Adăugăm smântâna și începem să frământăm până ce aluatul nu se mai lipește de mâini. Acoperim vasul cu un șervet curt și lăsăm la dospit pentru 30-40 de minute.
Imaginea 6
- Pasul 7
După ce aluatul a dospit frumos, presărăm pe o planșetă de lemn făină și întindem o foaie de aluat groasa de circa 0,5-0,7cm, o ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras.
Imaginea 7
- Pasul 8
Tăiem sărățelele sub forma dorită, presărăm mixul de semințe și le așezăm în tavă pe hârtie de copt.
Imaginea 8
- Pasul 9
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 25-30 minte ( până se rumenesc frumos).
Imaginea 9
- Pasul 10
Când sunt coapte le lăsăm să se răcească apoi le putem consuma ca și aperitiv, în fața televizorului sau le putem pune la pachet pentru școală/serviciu. Vă doresc poftă bună la aceste minunate sărățele speciale.
Imaginea 10