Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imagine
  • Galerie

Sărățele speciale cu măsline, salam picant și mix de semințe

Sărățele speciale cu măsline, salam picant și mix de semințe am pregătit astăzi. Îmi place să improvizez în bucătărie, așadar am zis că este cazul să fac si alte combinații de sărățele, să fie niște sărățele speciale pe lângă cele clasice cu brânză și cașcaval. M-am tot gândit și am zis că încerc să pun niște măsline naturale (au aromă mai intensă față de cele obișnuite) iar pe moment am pus și salam picant, de bună calitate, tăiat mărunt. Rezultatul este senzațional. Foarte apreciate de toată lumea.


Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 25g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 150g unt topit
  • 2 ouă
  • 100g telemea
  • 100g cașcaval
  • măsline naturale
  • salam picant
  • 1-2 lingurițe oregano
  • 100ml smântână
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • cașcaval ras
  • mix de semințe (in, susan, floarea soarelui, dovleac)

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti aceste sărățele speciale cu măsline, procedăm astfel: într-un bol micuț amestecăm bine drojdia cu zahărul, 2 lingurițe de făină și 2-3 linguri de apă caldă și lăsăm amestecul să dospească pentru 10-15 minute. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Într-un vas cernem făina, punem ouăle, sarea, măslinele tăiate mărunt, salam picant tăiat mărunt.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Amestecăm ușor cu mâna.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Punem maiaua care între timp a dospit. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem cașcavalul și telemeaua rasă.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Adăugăm smântâna și începem să frământăm până ce aluatul nu se mai lipește de mâini. Acoperim vasul cu un șervet curt și lăsăm la dospit pentru 30-40 de minute. Imaginea 6

  • Pasul 7

    După ce aluatul a dospit frumos, presărăm pe o planșetă de lemn făină și întindem o foaie de aluat groasa de circa 0,5-0,7cm, o ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Tăiem sărățelele sub forma dorită, presărăm mixul de semințe și le așezăm în tavă pe hârtie de copt.Imaginea 8

  • Pasul 9

    Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 25-30 minte ( până se rumenesc frumos).Imaginea 9

  • Pasul 10

    Când sunt coapte le lăsăm să se răcească apoi le putem consuma ca și aperitiv, în fața televizorului sau le putem pune la pachet pentru școală/serviciu. Vă doresc poftă bună la aceste minunate sărățele speciale. Imaginea 10


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
  • Gofre cu smântână și cașcaval
  • Pachețele fragede cu umplutură de mere
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16781

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    15544

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    15264

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11844

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    8106

  • Vafe cu mere, banane și nucă de cocos

    7944

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5749

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    5124

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    15

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    13

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    10

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.