Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imagine
  • Galerie

Sărățele speciale cu măsline, salam picant și mix de semințe

Sărățele speciale cu măsline, salam picant și mix de semințe am pregătit astăzi. Îmi place să improvizez în bucătărie, așadar am zis că este cazul să fac si alte combinații de sărățele, să fie niște sărățele speciale pe lângă cele clasice cu brânză și cașcaval. M-am tot gândit și am zis că încerc să pun niște măsline naturale (au aromă mai intensă față de cele obișnuite) iar pe moment am pus și salam picant, de bună calitate, tăiat mărunt. Rezultatul este senzațional. Foarte apreciate de toată lumea.


Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g făină
  • 25g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 150g unt topit
  • 2 ouă
  • 100g telemea
  • 100g cașcaval
  • măsline naturale
  • salam picant
  • 1-2 lingurițe oregano
  • 100ml smântână
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou
  • cașcaval ras
  • mix de semințe (in, susan, floarea soarelui, dovleac)

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru a pregăti aceste sărățele speciale cu măsline, procedăm astfel: într-un bol micuț amestecăm bine drojdia cu zahărul, 2 lingurițe de făină și 2-3 linguri de apă caldă și lăsăm amestecul să dospească pentru 10-15 minute. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Într-un vas cernem făina, punem ouăle, sarea, măslinele tăiate mărunt, salam picant tăiat mărunt.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Amestecăm ușor cu mâna.Imaginea 3

  • Pasul 4

    Punem maiaua care între timp a dospit. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Punem cașcavalul și telemeaua rasă.Imaginea 5

  • Pasul 6

    Adăugăm smântâna și începem să frământăm până ce aluatul nu se mai lipește de mâini. Acoperim vasul cu un șervet curt și lăsăm la dospit pentru 30-40 de minute. Imaginea 6

  • Pasul 7

    După ce aluatul a dospit frumos, presărăm pe o planșetă de lemn făină și întindem o foaie de aluat groasa de circa 0,5-0,7cm, o ungem cu ou bătut și presărăm cașcaval ras.Imaginea 7

  • Pasul 8

    Tăiem sărățelele sub forma dorită, presărăm mixul de semințe și le așezăm în tavă pe hârtie de copt.Imaginea 8

  • Pasul 9

    Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru circa 25-30 minte ( până se rumenesc frumos).Imaginea 9

  • Pasul 10

    Când sunt coapte le lăsăm să se răcească apoi le putem consuma ca și aperitiv, în fața televizorului sau le putem pune la pachet pentru școală/serviciu. Vă doresc poftă bună la aceste minunate sărățele speciale. Imaginea 10


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
  • Fursecuri fragede cu cireșe confiate
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    39650

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21333

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20581

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    18565

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    18380

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    18298

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17554

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    15974

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov nuca oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.