Pasi
- Pasul 1
Pentru început pregătim aluatul acestor sărățele fragede . Într-un bol punem făina si sarea și o amestecăm ușor. Apoi punem drojdia, untura și iaurtul și începem să frământăm bine până obținem un aluat care nu se mai lipește de marginile vasului.
- Pasul 2
Acoperim cu un prosop curat vasul în care se află aluatul si lăsăm la dospit pentru circa 30 minute.
- Pasul 3
După dospire, punem aluatul pe o placa de lemn presărată cu faină, iar cu un sucitor intindem aluatul sub forma unui dreptunghi cu grosimea de circa 1cm.
- Pasul 4
Ungem bine aluatul cu untul moale, scos din timp din frigider.
- Pasul 5
Deasupra aluatului uns cu unt, radem telemeaua pe razatoarea mare.
- Pasul 6
Împachetăm aluatul astfel.
Apoi ambele capete aduse unul deasupra celuilalt.
Astfel, punem aluatul din nou în bol, acoperim cu o folie alimentară și mai lăsăm 20-30 minute la frigider.
- Pasul 7
După ce a stat la rece, punem aluatul pe o placa de lemn presărată cu făină, il tăiem în 4 bucăți.
- Pasul 8
Fiecare parte o intindem cu sucitorul sub forma unui dreptunghi, îi îndreptam marginile. Aluatul trebuie sa aiba circa 0,5cm grosime.
- Pasul 9
Ungem aluatul cu ou batut, vu ajutorul unei pensule, apoi radem cașcaval (si brânză daca vreti) și presăram diverse semințe ( chimen, susan, mac, mei,etc)
- Pasul 10
Decupam cu grijă sărățele după forma si dimensiunea dorita.
- Pasul 11
Punem sărățelele intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Pasul 12
Când tavă este plină, o introducem în cuptorul preincalzit la 175° C pentru circa 20-25 minute, până se rumenesc frumos.
- Pasul 13
Lăsăm să se răcească și le servim simple sau alături de un pahar cu iaurt. Pofta buna!
Dacă va place reteta, va rog like&share! Multumesc!