Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imaginea 15
  • Imaginea 16
  • Imaginea 17
  • Imaginea 18
  • Imaginea 19
  • Imaginea 20
  • Imaginea 21
  • Imaginea 22
  • Imaginea 23
  • Imagine
  • Galerie

Sărățele fragede cu brânză și cașcaval

Sărățele fragede cu brânză și cașcaval nu am pregatit de mult timp, așa că, dacă azi le-a venit rândul,  va pun și vouă rețeta mea.

Eu fac sărățele în multe moduri, ba cu brânză și cașcaval,  ba cu salam și măsline, ba cu multe semințe.  Azi am ales varianta cu brânză și cașcaval.  Am folosit brânză telemea. Voi puteti pune și alte tipuri de brânză gen cheddar,  parmezan,  etc.

Le putem face pentru final de săptămână,  pentru diferite petreceri, pentru luat în călătoriile noastre ( atunci când vom avea voie) sau pur si simplu pentru a oferi o gustare delicioasă acasă,  pentru membrii familiei noastre.

Din cantitatea descrisă de mine, am facut doua tăvi de sărățele. Așa că dacă doriți să faceți mai multe pur si simplu dublati cantitățile.  De această dată, eu le-am dorit “umplute ” cu brânză, dar daca va pare dificil, puteti amesteca untul si brânză în aluat, fără nici o problemă.  Vor fi la fel de bune.

Le puteti păstra câteva zile in cutie închisă ermetic.

De regulă le decupez cu ajutorul unei role cu marginea ondulată,  dar puteti folosi si diverse decupatoare ( din cele pentru biscuiți) sau chiar sa le tăiem cu un cuțit bine ascuțit ( pătrate, romburi, etc) sau cu un pahar pentru obținerea unor sărățele rotunde.

Aici găsiți o rolă foarte utilă cu care le puteți tăia

Dacă va încânta ideea de sărățele mai speciale, nu clasice, va las aici o rețetă delicioasă:

Sărățele speciale cu măsline, salam picant și mix de semințe


Ingrediente

  • 600g făină
  • 2 lingurițe sare
  • 15g drojdie proaspătă
  • 175g untură
  • 250g iaurt
  • 30g unt moale
  • 100g telemea
  • 1 ou
  • Cașcaval +seminte diverse

Pasi

  • Pasul 1

    Pentru început pregătim aluatul acestor sărățele fragede . Într-un bol punem făina si sarea și o amestecăm ușor. Apoi punem drojdia,  untura și iaurtul și începem să frământăm bine până obținem un aluat care nu se mai lipește de marginile vasului.

  • Pasul 2

    Acoperim cu un prosop curat vasul în care se află aluatul si lăsăm la dospit pentru circa 30 minute.

  • Pasul 3

    După dospire,  punem aluatul pe o placa de lemn presărată cu faină,  iar cu un sucitor intindem aluatul sub forma unui dreptunghi cu grosimea de circa 1cm.

  • Pasul 4

    Ungem bine aluatul cu untul moale, scos din timp din frigider.

  • Pasul 5

    Deasupra aluatului uns cu unt, radem telemeaua pe razatoarea mare.

  • Pasul 6

    Împachetăm aluatul astfel.

    Apoi ambele capete aduse unul deasupra celuilalt.

    Astfel, punem aluatul din nou în bol, acoperim cu o folie alimentară și mai lăsăm 20-30 minute la frigider.

  • Pasul 7

    După ce a stat la rece, punem aluatul pe o placa de lemn presărată cu făină,  il tăiem în 4 bucăți.

  • Pasul 8

    Fiecare parte o intindem cu sucitorul sub forma unui dreptunghi,  îi îndreptam marginile. Aluatul trebuie sa aiba circa 0,5cm grosime.

  • Pasul 9

    Ungem aluatul cu ou batut, vu ajutorul unei pensule, apoi radem cașcaval (si brânză daca vreti) și presăram diverse semințe ( chimen, susan, mac, mei,etc)

  • Pasul 10

    Decupam cu grijă sărățele după forma si dimensiunea dorita.

  • Pasul 11

    Punem sărățelele intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

  • Pasul 12

    Când tavă este plină, o introducem în cuptorul preincalzit la 175° C pentru circa 20-25 minute, până se rumenesc frumos.

  • Pasul 13

    Lăsăm să se răcească și le servim simple sau alături de un pahar cu iaurt. Pofta buna!

    Dacă va place reteta, va rog like&share! Multumesc!


Tag-uri reteta: branza, cașcaval, gustare, ou, Sărățele, seminte, telemea
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 25, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14182

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.