Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Prăjitură cu mascarpone, struguri și prune

Astăzi am pregătit prăjitură cu mascarpone, struguri și prune. De fapt, o prăjitură cu gust de toamnă. Iubesc acest anotimp pentru bogățiile pe care ni le oferă. Acum, piața este plină de fructe și legume proaspete, coapte și parfumate. Acum au gustul autentic, deși le găsim în mare parte și în extrasezon, dar atunci parcă nu au gust.

Pentru această prăjitură am ales să folosesc drept fructe, struguri și prune. Am luat struguri albi, cu bob mare și parfumați. Prune bistrite, mari, care se desfac ușor de pe sânbure. Dumneavoastră puteți folosi și alte fructe, după preferințe sau după ceea ce aveți în casă.

Ce trebuie sa stim?

La pregătirea acestei prăjituri am folosit mascarpone pe care l-am scos cu 30 de minute înainte din frigider, pentru a putea fi omogenizat ușor. Coaja de portocală folosită o am mereu în frigider ( pregătită așa ca aici).

Eu am pus o linguriță plină cu coajă rasă și prăjitura a ieșit foarte aromată. La fel de bine puteți pune coajă rasă dee lămâie. Iar dacă nu vreți aromă de citrice, o puteți înlocui foarte bine cu vanilia.

Fructele trebuie să fie proaspete, bine coapte, dulci, fără pete. Le puteți combina după bunul plac. Rezultatul o să fie la fel de bun. În loc de mascarpone, puteți pune o smântână foarte grasa 25-30 % grăsime. Dar, parcă varianta cu mascarpone îmi place mai mult (eu le-am încercat pe ambele).


Ingrediente

  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • coajă de portocală
  • 300g făină albă
  • 5 g praf de copt
  • fructe (struguri, prune)
  • 2 linguri zahăr brun

Pasi

  • Pasul 1

    în bolul unui robot punem cele 5 ouă întregi cu zahărul și le batem la viteză mare pentru circa 5 minute. Apoi adăugăm mascarpone și mai mixăm circa 1-2 minute. Punem coajă de portocală pentru aromă (eu am avut coajă de portocală rasă în frigider). Imaginea 1

  • Pasul 2

    Cu ajutorul unei spatule, încorporăm ușor făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Spălam bine fructele ce le vom pune în prăjitură. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Într-o formă detașabilă, cu diametrul de 27cm, am pus o folie pentru copt (sau hârtie de copt). Am pus aproape 1/2 din compoziție, am nivelat ușor și am adăugat un start de boabe de strugure. Imaginea 4

  • Pasul 5

    Am adăuhat apoi restul de compoziție, am nivelat și deasupra am pus prune tăiate. Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce am terminat de pus fructele, am presărat deasupra zahăr brun. Imaginea 6

  • Pasul 7

    Punem prăjitura la copt în cuptorul preîncălzit pentru circa 50-1h . Imaginea 7

  • Pasul 8

    Când este gata trebuie să fie ușor rumenă deasuprași să treacă testul cu scobitoarea. Lăsăm la răcit prăjitura pe un grătar. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Dup răcire, se poate tăia și servi. Imaginea 9

     


Tag-uri reteta: fructe, mascarpone, portocala, Prăjitură, prune, struguri
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Timp de pregatire: 15min
  • Timp de gatit: 50min
  • Timpul pregatit: 1h 5min
  • Portii: 10
  • Categorie: Prajituri
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: octombrie 17, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ruladă cu pișcoturi și cremă rapidă
  • Choux au craquelin cu cremă vanilată din mascarpone și lapte condensat 
  • Eclere cu cremă de vișine și glazură de ciocolată
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56054

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35594

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23473

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23195

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21529

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21260

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19534

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18244

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Cornuri pufoase cu șuncă și cașcaval

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version