Prăjitură cu mascarpone, struguri și prune

Astăzi am pregătit prăjitură cu mascarpone, struguri și prune. De fapt, o prăjitură cu gust de toamnă. Iubesc acest anotimp pentru bogățiile pe care ni le oferă. Acum, piața este plină de fructe și legume proaspete, coapte și parfumate. Acum au gustul autentic, deși le găsim în mare parte și în extrasezon, dar atunci parcă nu au gust.

Pentru această prăjitură am ales să folosesc drept fructe, struguri și prune. Am luat struguri albi, cu bob mare și parfumați. Prune bistrite, mari, care se desfac ușor de pe sânbure. Dumneavoastră puteți folosi și alte fructe, după preferințe sau după ceea ce aveți în casă.

Ce trebuie sa stim?

La pregătirea acestei prăjituri am folosit mascarpone pe care l-am scos cu 30 de minute înainte din frigider, pentru a putea fi omogenizat ușor. Coaja de portocală folosită o am mereu în frigider ( pregătită așa ca aici).

Eu am pus o linguriță plină cu coajă rasă și prăjitura a ieșit foarte aromată. La fel de bine puteți pune coajă rasă dee lămâie. Iar dacă nu vreți aromă de citrice, o puteți înlocui foarte bine cu vanilia.

Fructele trebuie să fie proaspete, bine coapte, dulci, fără pete. Le puteți combina după bunul plac. Rezultatul o să fie la fel de bun. În loc de mascarpone, puteți pune o smântână foarte grasa 25-30 % grăsime. Dar, parcă varianta cu mascarpone îmi place mai mult (eu le-am încercat pe ambele).