Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imaginea 13
  • Imaginea 14
  • Imagine
  • Galerie

Pogăcele fragede cu jumări

Pentru ca aveam niște jumări bune de porc, astăzi am zis ca fac niște pogăcele fragede. Sunt foarte bune și cu siguranță veți face impresie bună celor ce vor mânca aceste pogăcele făcute și de voi.

Reecunosc, că în zona în care am crescut eu (aproape de București), nu se făceau atunci acest tip de pogăcele fragede. După ce m-am mutat în Bihor, am văzut ca erau foarte populare aici. Așadar, am testat mai multe rețete, le-am combinat, le-am adaptat după gustul propriu și astfel a rezultat, în final această rețetă.  Mie tare îmi place sa frământ și să modelez aluatul, astfel că, pentru mine este o reală placere să  fac acest tip de preparate.

Ce trebuie să stim?

Am folosit făină albă de grâu de tip 000. Jumările de porc să nu fie râncede, și puse în strat generos. Ele vor face fraged aluatul nostru. Dacă vă place, puteți presăra și boia de ardei peste stratul de jumări. Vor prinde un gust delicios. Le puteți face din timp, ele se pastrează bine câteva zile în recipiente închise ermetic. Forma poate varia în funcție de dorință.. Puteți tîia aluatul cu cuțitul în patrate sau romburi, puteți decupa cercuri cu ajutorul unui pahar, sau puteți folosi diverse decupatoare. Dacă nu aveți drojdie proaspătă, puteți folosi drojdie granule ( uscată). Trebuie să stiți ca 25 g de drojdie proaspătă echivalează cu 7 g drojdie uscată.

Dacă vreți să le dați o textură crocantă, puteți presăra deasupra un strat generos de semințe. Acestea pot fi semințe de dovleac, floarea soarelui, mac, in, susan…sau orice elt tip de semințe doriți. Consumul acestor semințe are un beneficiu real pentru organispul uman ( poți vedea aici beneficiile consumului de semințe de dovleac). Sau la fel de bine le putem presăra cu diverse plante uscate ( busuioc, rozmarin, cimbru).


Ingrediente

  • 550g făină albă
  • 30g drojdie proaspătă
  • 100ml lapte călduț
  • 1 linguriță zahăr
  • 2 lingurițe sare
  • 50g unt
  • jumări
  • cașcaval
  • piper alb
  • iaurt

Pasi

  • Pasul 1

    Cernem făina într-un bol , facem o adâncitură și punem acolo untul la temperatura camerei.Imaginea 1

  • Pasul 2

    Într-un alt bol punem drojdia, zahărul și laptele călduț, amestecăm bine și lăsăm sa crească.Imaginea 2

  • Pasul 3

    Imaginea 3

    Jumările le punem într-un blender și le mărunțim până devin pastă.

    Imaginea 4

  • Pasul 4

    Din pasta de jumări obținută, punem 2 linguri peste făină, apoi adăugăm drojdia care între timp a crescut.Imaginea 5

  • Pasul 5

    Începem și frământăm adăugând treptat iaurt cât este necesar pentru a obține un aluat ca și cel de pâine.Imaginea 6

  • Pasul 6

    Când aluatul nu se mai lipește de marginile vasului în care frământăm, aluatul este gata și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.Imaginea 7

  • Pasul 7

    După ce aluatul a dospit, îl punem pe o planșetă presărată cu făină.Imaginea 8

  • Pasul 8

    Întindem aluatul într-o foaie groasă de circa 1-1,5cm.Imaginea 9

  • Pasul 9

    Cu ajutorul unei pensule, întindem un strat de pasă de jumări.Imaginea 10

  • Pasul 10

    Peste acest strat de jumări presărăm cașcaval ras.Imaginea 11

  • Pasul 11

    Cu un inel metalic, decupam pogăcelele pe care le punem într-o tava tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm să crească circa 15-20 minute.Imaginea 12

  • Pasul 12

    După ce au crescut, băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade și lăsam circa 25 minute , până se rumenesc frumos.Imaginea 13

  • Pasul 13

    Când sunt gata, scoatem tava și le lăsăm sa se răcească, apoi sunt gata pentru a fi servite.Imaginea 14


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Fara carne, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 11, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18285

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version