Pogăcele fragede cu jumări

Pentru ca aveam niște jumări bune de porc, astăzi am zis ca fac niște pogăcele fragede. Sunt foarte bune și cu siguranță veți face impresie bună celor ce vor mânca aceste pogăcele făcute și de voi.

Reecunosc, că în zona în care am crescut eu (aproape de București), nu se făceau atunci acest tip de pogăcele fragede. După ce m-am mutat în Bihor, am văzut ca erau foarte populare aici. Așadar, am testat mai multe rețete, le-am combinat, le-am adaptat după gustul propriu și astfel a rezultat, în final această rețetă.  Mie tare îmi place sa frământ și să modelez aluatul, astfel că, pentru mine este o reală placere să  fac acest tip de preparate.

Ce trebuie să stim?

Am folosit făină albă de grâu de tip 000. Jumările de porc să nu fie râncede, și puse în strat generos. Ele vor face fraged aluatul nostru. Dacă vă place, puteți presăra și boia de ardei peste stratul de jumări. Vor prinde un gust delicios. Le puteți face din timp, ele se pastrează bine câteva zile în recipiente închise ermetic. Forma poate varia în funcție de dorință.. Puteți tîia aluatul cu cuțitul în patrate sau romburi, puteți decupa cercuri cu ajutorul unui pahar, sau puteți folosi diverse decupatoare. Dacă nu aveți drojdie proaspătă, puteți folosi drojdie granule ( uscată). Trebuie să stiți ca 25 g de drojdie proaspătă echivalează cu 7 g drojdie uscată.

Dacă vreți să le dați o textură crocantă, puteți presăra deasupra un strat generos de semințe. Acestea pot fi semințe de dovleac, floarea soarelui, mac, in, susan…sau orice elt tip de semințe doriți. Consumul acestor semințe are un beneficiu real pentru organispul uman ( poți vedea aici beneficiile consumului de semințe de dovleac). Sau la fel de bine le putem presăra cu diverse plante uscate ( busuioc, rozmarin, cimbru).