Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imagine
  • Galerie

Fursecuri fragede cu marțipan și alune

Fursecuri cu marțipan, reteta de astăzi pe care eu o fac de fiecare dată când am ocazia.  Sunt delicate, fragede si gustoase. Nu se fac greu dar va asigur căse vor mânca cu poftă .  Le puteți face și păstra în cutii închise ermetc până la două saptămâni. Asta dacă nu aveți mult pofticioși în jur. Dacă le pregătiți pentru sărbători,  aveti grija ca inainte de depozitarea în cutii, sa le lăsați să se răcească complet. Dacă sunt cat de putin calde, vor transpirasi în câteva zile o să apară mucegaiul. Ceea ce ar fi o tragedie!

Eu, pentru aceasta rețetă am folosit jeleu de afine făcut în casă. Voi puteti folosi gem, magiun, peltea sau dulceață . Tipul acesteia il stabiliti voi.  Iar alunele le puteti inlocui cu migdale, nuci pacan sau nuci autohtone. În funcție de gusturile voastre. Dacă folositi gem/magiun de prune, puteti pune deasupra si jumatate de prună uscată. O sa fie senzaționale!

Marțipan veritabil eu gasesc in magazinele Lidl. A nu se confunda cumva cu pasta de zahăr.  Martipanul are ca ingredient de bază,  migdalele. Este deosebit. Il puteti folosi si la alte prăjituri și torturi.

Trebuie să le încercați, neaparat! Sunt convinsă că vă vor cuceri! Puteti să încercați și o altă rețetă de fursecuri, reteta o găsiți aici ⤵️⤵️⤵️


Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200g unt gras rece
  • 400g făină
  • 150g zahăr
  • 1 priză de sare
  • 1 ou
  • Pentru umplutură:
  • 100g marțipan
  • 100f alune prăjite nesărate
  • 100g jeleu de afine

Pasi

  • Pasul 1

    În bolul mixerului punem făina, untul tăiat cubulețe, sarea, zahărul și oul. Imaginea 1

  • Pasul 2

    Se amestecă totul folosind paletele pentru aluat până când rezultă o masă fărâmicioasă, care se frământă apoi rapid cu mâinile. Imaginea 2

  • Pasul 3

    Când obținem un aluat care nu se mai lipește pe marginile bolului, punem aluatul într-o folie alimentară și lăsăm să se odihnească circa 1h. Imaginea 3

  • Pasul 4

    Într-un bol punem alunele mărunțite ușor, marțipanul și jeleul de afine ( se poate pune dulceață, peltea, magiun). Imaginea 4

  • Pasul 5

    Cu ajutorul unei furculițe omogenizăm totul. Imaginea 5

  • Pasul 6

    După ce aluatul s-a odihnit, formăm bile potrivite ca dimensiune. Imaginea 6

  • Pasul 7

    In fiecare bilă de aluat facem câte o adâncitură. Imaginea 7

  • Pasul 8

    În fiecare adâncitură făcută anterior punem cu o linguriță din umplutura de marțipan făcută. Imaginea 8

  • Pasul 9

    Le punem într-o tavă pe hârtie de copt și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru circa 20 minute. Imaginea 9

  • Pasul 10

    Când sunt gata le scoatem și le lăsăm la răcit. Daca dorim le putem glazura cu ciocolată topită. Imaginea 10


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Portii: 30 Bucati
  • Categorie: Desert, Patiserie
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: ianuarie 6, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Chec marmorat
  • Melci pufosi cu brânză și stafide
  • Brioșe cu glazură de lămâie
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56116

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35660

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23480

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23196

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21534

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21265

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19539

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18286

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version