Fursecuri fragede cu marțipan și alune
Fursecuri cu marțipan, reteta de astăzi pe care eu o fac de fiecare dată când am ocazia. Sunt delicate, fragede si gustoase. Nu se fac greu dar va asigur căse vor mânca cu poftă . Le puteți face și păstra în cutii închise ermetc până la două saptămâni. Asta dacă nu aveți mult pofticioși în jur. Dacă le pregătiți pentru sărbători, aveti grija ca inainte de depozitarea în cutii, sa le lăsați să se răcească complet. Dacă sunt cat de putin calde, vor transpirasi în câteva zile o să apară mucegaiul. Ceea ce ar fi o tragedie!
Eu, pentru aceasta rețetă am folosit jeleu de afine făcut în casă. Voi puteti folosi gem, magiun, peltea sau dulceață . Tipul acesteia il stabiliti voi. Iar alunele le puteti inlocui cu migdale, nuci pacan sau nuci autohtone. În funcție de gusturile voastre. Dacă folositi gem/magiun de prune, puteti pune deasupra si jumatate de prună uscată. O sa fie senzaționale!
Marțipan veritabil eu gasesc in magazinele Lidl. A nu se confunda cumva cu pasta de zahăr. Martipanul are ca ingredient de bază, migdalele. Este deosebit. Il puteti folosi si la alte prăjituri și torturi.
Trebuie să le încercați, neaparat! Sunt convinsă că vă vor cuceri! Puteti să încercați și o altă rețetă de fursecuri, reteta o găsiți aici ⤵️⤵️⤵️
Pasi
- Pasul 1
În bolul mixerului punem făina, untul tăiat cubulețe, sarea, zahărul și oul. Imaginea 1
- Pasul 2
Se amestecă totul folosind paletele pentru aluat până când rezultă o masă fărâmicioasă, care se frământă apoi rapid cu mâinile. Imaginea 2
- Pasul 3
Când obținem un aluat care nu se mai lipește pe marginile bolului, punem aluatul într-o folie alimentară și lăsăm să se odihnească circa 1h. Imaginea 3
- Pasul 4
Într-un bol punem alunele mărunțite ușor, marțipanul și jeleul de afine ( se poate pune dulceață, peltea, magiun). Imaginea 4
- Pasul 5
Cu ajutorul unei furculițe omogenizăm totul. Imaginea 5
- Pasul 6
După ce aluatul s-a odihnit, formăm bile potrivite ca dimensiune. Imaginea 6
- Pasul 7
In fiecare bilă de aluat facem câte o adâncitură. Imaginea 7
- Pasul 8
În fiecare adâncitură făcută anterior punem cu o linguriță din umplutura de marțipan făcută. Imaginea 8
- Pasul 9
Le punem într-o tavă pe hârtie de copt și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru circa 20 minute. Imaginea 9
- Pasul 10
Când sunt gata le scoatem și le lăsăm la răcit. Daca dorim le putem glazura cu ciocolată topită. Imaginea 10