Pasi
- Pasul 1
Punem într-un vas înalt laptele împreună cu ouăle, untul topit, coaja de lămâie, vanilia zahărul și sarea și blenduim cu ajutorul unui blender vertical totul pentru două minute astfel încăt să obținem un amestec omogen.
Imaginea 1
- Pasul 2
Separat, într-un bol cântărim făina si o amestecăm cu praful de copt.
Imaginea 2
––
Punem amestecul de făina peste amestecul lichid obținut iniția și, mai blenduim până ce se încorporează frumos. Lăsăm alatul obținut să se odihnească pentru 15 minute.
Imaginea 3
- Pasul 3
Ungem cu ulei o tigaie, o punem pe foc iar când este încinsă bine punem aluatul pentru clătite (eu am folosit această formă de silicon pentru a obține clătitele în formă de inimioară dar se poate și fără ea, formând clătite americane clasice, de formă rotundă), le întoarcem pe ambele părți. Dacă dorim, după ce punem aluatul în tigaie putem adăuga fructe ( eu am pus în unele zmeură proaspătă dar putem adăuga afine, felii de piersică, mure, etc).
Imaginea 4
- Pasul 4
Le servim calde alături de miere, dulceață, înghețată, etc.
Imaginea 6