Ciocolată de casă cu merișoare și alune de pădure
Ciocolată de casă mai mâncam uneori în copilărie. Nu des ca laptele praf era scump. Si bineinteles ca avea puțină cacao. Eu am făcut-o pe gustul meu, pornind însă de la o rețetă veche. V-am mai spus eu ca ma simt bogata? Da pentru ca am primit caietul cu rețete vechi ce a aparținut mamei iubitului meu. Așadar, de acolo am pornit. Este puțin adaptată, mai ales în ceea ce privește conținutul de cacao.
Merișoare am pus în toată ciocolată, dar alune de pădure, doar în câteva bucăți. Asta ca să fie pe gustul tuturor. Deci, acestea sunt opționale. Se pot pune, sau nu.
Din acestea am folosit eu în rețeta de azi.
În ceea ce privește cacaoa, am pus cacao neagra, luată din magazinele lidl.
Este o cacao foarte buna, iar eu o utilizez frecvent. De altfel, untul folosit este tot din Lidl, unt irlandez de 82% grăsime.
După preparare, ciocolată de casă trebuie să stea 3-4 ore la frigider înainte de servire.
Eu am folosit forme de silicon, dar daca nu aveți sau nu va doriti, o puteti pune într-o tavă normală tapetata cu folie alimentară. După răcire o puteti tăia cu un cuțit bine ascuțit. Aici găsiți multe forme de silicon, utile în bucătărie, la prețuri foarte bune.
Pasi
- Pasul 1
Intr-un vas punem zahărul și apa pe foc si lăsăm să se formeze un sirop. Din momentul fierberii, lăsăm pentru 6 minute siropul pe foc.
- Pasul 2
Intr-un bol punem laptele praf si cacaoa, le amestecăm cu o lingură de lemn.
- Pasul 3
Punem și merișoare sau alte fructe uscate ( nuci, alune, stafide, etc).
- Pasul 4
După ce siropul a fiert, punem untul si amestecăm bine ca acesta să se topească. După topirea, turnăm siropul peste amestecul de lapte praf și cacao, amestecăm energic cu o lingură de lemn până obținem o compoziție omogenă, fără cocoloașe.
- Pasul 5
Turnăm repede ciocolată în forme. Eu am folosit forme de silicon, unse în prealabil cu ulei. În unele bucăți am pus alune de pădure ( pentru ca nu toti a-i casei voiau cu alune). Aici găsiți multe forme de silicon, la prețuri foarte bune.
- Pasul 6
După ce am pus compoziția în forme, le punem la rece pentru circa 3-4 ore, apoi se taie bucăți si se poate mânca.