Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Ciocolată de casă cu merișoare și alune de pădure

Ciocolată de casă mai mâncam uneori în copilărie.  Nu des ca laptele praf era scump. Si bineinteles ca avea puțină cacao. Eu am făcut-o pe gustul meu, pornind însă de la o rețetă veche. V-am mai spus eu ca ma simt bogata? Da  pentru ca am primit caietul cu rețete vechi ce a aparținut mamei iubitului meu. Așadar,  de acolo am pornit. Este puțin adaptată,  mai ales în ceea ce privește conținutul de cacao.

Merișoare am pus în toată ciocolată,  dar alune de pădure,  doar în câteva bucăți.  Asta ca să fie pe gustul tuturor.  Deci, acestea sunt opționale.  Se pot pune, sau nu.

Din acestea am folosit eu în rețeta de azi.

În ceea ce privește cacaoa,  am pus cacao neagra, luată din magazinele lidl.

Este o cacao foarte buna, iar eu o utilizez frecvent. De altfel, untul folosit este tot din Lidl, unt irlandez de 82% grăsime.

După preparare, ciocolată de casă trebuie să stea 3-4 ore la frigider înainte de servire.

Eu am folosit forme de silicon, dar daca nu aveți sau nu va doriti, o puteti pune într-o tavă normală tapetata cu folie alimentară.  După răcire o puteti tăia cu un cuțit bine ascuțit. Aici găsiți multe forme de silicon, utile în bucătărie, la prețuri foarte bune.


Ingrediente

  • 300g lapte praf
  • 70g cacao neagră
  • 500g zahăr
  • 160ml apă
  • 125g unt 82%
  • 100g merișoare deshidratate
  • Alune de pădure

Pasi

  • Pasul 1

    Intr-un vas punem zahărul și apa pe foc si lăsăm să se formeze un sirop.  Din momentul fierberii, lăsăm pentru 6 minute siropul pe foc.

  • Pasul 2

    Intr-un bol punem laptele praf si cacaoa,  le amestecăm cu o lingură de lemn.

  • Pasul 3

    Punem și merișoare sau alte fructe uscate ( nuci, alune, stafide, etc).

  • Pasul 4

    După ce siropul a fiert, punem untul si amestecăm bine ca acesta să se topească. După topirea, turnăm siropul peste amestecul de lapte praf și cacao, amestecăm energic cu o lingură de lemn până obținem o compoziție omogenă,  fără cocoloașe.

  • Pasul 5

    Turnăm repede ciocolată în forme. Eu am folosit forme de silicon, unse în prealabil cu ulei. În unele bucăți am pus alune de pădure ( pentru ca nu toti a-i casei voiau cu alune). Aici găsiți multe forme de silicon, la prețuri foarte bune.

  • Pasul 6

    După ce am pus compoziția în forme, le punem la rece pentru circa 3-4 ore, apoi se taie bucăți si se poate mânca.

     


Tag-uri reteta: Alune, alune de pădure, cacao, ciocolata, ciocolata de casa, copilarie, lapte praf, unt, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 29, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    16677

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14970

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    14183

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    11810

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    7224

  • Biscuiti cu unt și aroma sărbătorilor de iarna

    5714

  • Turtă dulce – bucuria copilăriei noastre

    4923

  • Dulceață de ardei iute roșu

    4466

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    30

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    25

  • Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    14

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    14

  • Mini Pavlova cu fructe

    13

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    12

  • Dulceață de ardei iute roșu

    9

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    9

Abonare
Etichete
aluat aperitiv aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa ciocolata Coaja de portocală cocos cremă căpșuni Delicios deliciu de post desert dulce foi fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie legume mere morcov oua pentru iarna portocala Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Usturoi vanilie Visine zmeura

COPYRIGHT ©2016 - 2021 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.