Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imaginea 10
  • Imaginea 11
  • Imaginea 12
  • Imagine
  • Galerie

Ciocolată de casă cu merișoare și alune de pădure

Ciocolată de casă mai mâncam uneori în copilărie.  Nu des ca laptele praf era scump. Si bineinteles ca avea puțină cacao. Eu am făcut-o pe gustul meu, pornind însă de la o rețetă veche. V-am mai spus eu ca ma simt bogata? Da  pentru ca am primit caietul cu rețete vechi ce a aparținut mamei iubitului meu. Așadar,  de acolo am pornit. Este puțin adaptată,  mai ales în ceea ce privește conținutul de cacao.

Merișoare am pus în toată ciocolată,  dar alune de pădure,  doar în câteva bucăți.  Asta ca să fie pe gustul tuturor.  Deci, acestea sunt opționale.  Se pot pune, sau nu.

Din acestea am folosit eu în rețeta de azi.

În ceea ce privește cacaoa,  am pus cacao neagra, luată din magazinele lidl.

Este o cacao foarte buna, iar eu o utilizez frecvent. De altfel, untul folosit este tot din Lidl, unt irlandez de 82% grăsime.

După preparare, ciocolată de casă trebuie să stea 3-4 ore la frigider înainte de servire.

Eu am folosit forme de silicon, dar daca nu aveți sau nu va doriti, o puteti pune într-o tavă normală tapetata cu folie alimentară.  După răcire o puteti tăia cu un cuțit bine ascuțit. Aici găsiți multe forme de silicon, utile în bucătărie, la prețuri foarte bune.


Ingrediente

  • 300g lapte praf
  • 70g cacao neagră
  • 500g zahăr
  • 160ml apă
  • 125g unt 82%
  • 100g merișoare deshidratate
  • Alune de pădure

Pasi

  • Pasul 1

    Intr-un vas punem zahărul și apa pe foc si lăsăm să se formeze un sirop.  Din momentul fierberii, lăsăm pentru 6 minute siropul pe foc.

  • Pasul 2

    Intr-un bol punem laptele praf si cacaoa,  le amestecăm cu o lingură de lemn.

  • Pasul 3

    Punem și merișoare sau alte fructe uscate ( nuci, alune, stafide, etc).

  • Pasul 4

    După ce siropul a fiert, punem untul si amestecăm bine ca acesta să se topească. După topirea, turnăm siropul peste amestecul de lapte praf și cacao, amestecăm energic cu o lingură de lemn până obținem o compoziție omogenă,  fără cocoloașe.

  • Pasul 5

    Turnăm repede ciocolată în forme. Eu am folosit forme de silicon, unse în prealabil cu ulei. În unele bucăți am pus alune de pădure ( pentru ca nu toti a-i casei voiau cu alune). Aici găsiți multe forme de silicon, la prețuri foarte bune.

  • Pasul 6

    După ce am pus compoziția în forme, le punem la rece pentru circa 3-4 ore, apoi se taie bucăți si se poate mânca.

     


Tag-uri reteta: Alune, alune de pădure, cacao, ciocolata, ciocolata de casa, copilarie, lapte praf, unt, Zahar
Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: aprilie 29, 2020
Distribuire
Savoare de crin
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    56498

  • Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe

    35998

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    23554

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    23241

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    21635

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    21301

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    19561

  • Vafe aromate cu brânză proaspătă

    18617

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    40

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    20

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    19

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    11

Abonare

Politica de confidentialitate

GDPR

Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte lapte condensat legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână Supă tarta unt Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2025 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.

Go to mobile version