Brioșe cu fructe (mere, banană și zmeură)

Dacă este vară, este sezonul fructelor , așa că azi am făcut brioșe cu fructe (mere, banană și zmeură). Îmi plac deserturile cu fructe iar când este sezonul lor, nu ezit să le folosesc. Astăzi am făcut brioșe ca să fie ușor de mâncat și de către copil. Sunt pline de fructe și sunt aromate. Am adăugat în compoziție scorțișoară și pudră de chimbir, cu gândul la ultima prăjitură cu mere făcută.

Sunt ușor de făcut și le puteți face împreună cu cei mici. Deeasupra, în loc de zmeură, puteți pune afine, căpșuni, coacăze…sau ce alte fructe vă plac. Eu le-am folosit pe acestea pentru ca le aveam în casă la momentul respectiv. Am construit rețeta după ce aveam prin casă. Stiți momentul acela, când rămâne o banană coaptă bine și nu sti ce să faci cu ea? Eu astăzi am găsit soluția, am făcut brioșe. Data viitoare, văd eu ce idee îmi mai vine.

Eu am folosit hârtiuțe colorate pentru brioșe deși, de regulă, prefer să le pun direct în forma de silicon. Daca compoziția nu are o cantitate suficientă de grăsimi sau hârtiile nu sunt de bună calitate, aluatul se v-a lipi si nu vor mai fi atât de practice. Formele de silicon sunt foarte practice, mai ales din acest punct de vedere. Nu se lipește compoziția iar brioșele vor avea aspect frumos.

Că tot suntem în prag de an școlar, aceste brioșe pot fi luate cu succes de cei mici la scoală sau grădiniță. Când vă doriți ceva dulce rapid, puteți face aceste brioșe cu fructe.