Blog Inregistrare Conectare

  • Dulciuri
    • Dulciuri
    • Torturi
    • Prajituri
    • Dulciuri de casa
  • Aperitive
  • Supe, Ciorbe
  • Cu carne
    • Carne de pasare
    • Carne de porc
    • Carne de vita
  • Peste
  • Paste
  • Fara carne
  • Salate, Sosuri
  • Patiserie
  • Conserve
  • Imaginea 1
  • Imaginea 2
  • Imaginea 3
  • Imaginea 4
  • Imaginea 5
  • Imaginea 6
  • Imaginea 7
  • Imaginea 8
  • Imaginea 9
  • Imagine
  • Galerie

Ador aroma socului și de aceea anul acesta m-am gândit să o păstrez peste iarnă și sub formă de jeleu. Așa a luat naștere jeleul din flori de soc. Este delicios și plin de aromă. Sper să îl încercați!


Ingrediente

  • 500g flori de soc
  • 2l apă plată
  • 2kg zahăr gelifiant
  • 2 lămâi
  • 3 bucăți anason stelat

Pasi

  • Pasul 1

    Alegem flori frumoase de soc, culese în zi cu soare, le spălăm și le lăsăm să se scurgă pe un prosop curat.

  • Pasul 2

    Punem florile într-o oală, adăugăm apa plată și punem deasupra o farfurie întoarsă astfel încât florile să nu stea la suprafață. Dăm la rece și lăsăm vasul așa 48 ore.

  • Pasul 3

    După ce au trecut cele 48 ore, strecurăm apa de la florile de soc și o punem la fiert împreună cu zahărul, anasonul și zeama de lămâie.

  • Pasul 4

    Fierbem la foc potrivit și luăm mereu spuma ce se formează.

  • Pasul 5

    Din când în când facem testul să vedem dacă este gata (pe o farfurie punem o cantitate mică iar când se răcește putem vedea dacă are consistența dorită).

  • Pasul 6

    Când a căpătat consistența dorită de noi, punem jeleul cu grijă în borcane curate, strângem bine capacul și punem borcanele în apă fierbinte la fiert pentru încă 15-20 minute.

  • Pasul 7

    Lăsăm borcanele să se răcească treptat în apa în care au fiert.

  • Pasul 8

    Servim jeleul pe o felie de pâine cu unt lângă o cană de ceai cald, la micul dejun.


Lasa un comentariu

or cancel reply

  • author By Crina Matei
  • Categorie: Conserve
  • Dificultate:
  • Evaluare:
  • Creat: septembrie 9, 2019
Distribuire
Savoare de crin
Retete Similare
  • Ketchup de casă, fin și delicios
  • Zarzavat pentru ciorbe
  • Dulceață delicată din smochine albe
Cele mai vizualizate
  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    35286

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    21033

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    20427

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    17458

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    17449

  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    17062

  • Vafe cu mere, banane și nucă de cocos

    13450

  • Coaste de porc fragede la cuptor

    12690

Cele mai placute
  • Pască cu aluat subțire și multă brânză

    38

  • Cornulete cu rahat – fragede si aromate

    31

  • Nuci Bounty cu cremă de cocos și vanilie

    18

  • Mini Pavlova cu fructe

    17

  • Triunghiuri aperitiv cu cascaval și măsline

    16

  • Gogoșele vanilate, rapide, fără drojdie și fără prăjire

    15

  • Cosulețe pentru aperitive deosebite

    13

  • Taiem rulada
    Ruladă cu cremă de brânză în foaie de napolitană

    10

Abonare
Etichete
aluat aperitiv ardei aromat biscuiti branza briose cacao cașcaval ceapa Coaja de portocală cremă Delicios deliciu de post desert dulce Dulceata fraged fructe făra coacere gustare gustos lamâie lapte legume mascarpone mere morcov oua pentru iarna Prăjitură pui rapid rosii Rulada scortisoara Smântână tarta unt Untura Usturoi vanilie Visine Zahar

COPYRIGHT ©2016 - 2023 Savoraredecrin. Toate textele si imaginile apartin autorului Savoraredecrin. Publicarea lor integrala sau partiala se poate face doar cu acordul scris al autorilor. Toate drepturile sunt rezervate.